Olaf Dahl sitt referat fra NM helgen i Brumunddal (del 2) - Kraftsportklubben av 1967

Olaf Dahl sitt referat fra NM helgen i Brumunddal (del 2)

DOMMENS DAG

 

Ja så sikkert som at solen går ned og står opp neste dag så sikkert er det at stevnedagen renner opp og passerer men la oss nå ikke forgripe tingenes gang altfor meget, men la oss heller si at etter en god natt søvn der jeg snorka høl i huet på Mr T så var det på tide med mat så man senere kunne starte dagen bra dvs med en pers på innveiing. Kjørte oppover til hallen hvor vi parkerte in mr CYC men mer av frykt en noe annet så fant vi oss en annen parkeringsplass, vil jo ikke ha bila velta eller noe.

Innveiingen viste solide 148.61 noe som var pers og som også stemte tålelig bra med tjukkasfølelsen jeg har hatt i det siste, men det er klart til en viss grad og kanskje ennå mer på lange personer så løfter jo mer kroppsvekt mere kg sånn er det bare man får rett og slett mer og trykke imot med. Med på denne tanken var Uberbulker Hans med sine 156kg, Martin derimot mente at deffing før NM var lurt så han stoppet på 152 sparsomme kilo i klassen for de brede grabberne der den ubestride bulkern var Carl med sine 162 velplasserte kg den råtassen.  Vår venn Palmer og russern går i klassen under de brede poikarne så det er jo unødvendig å si annet om deres vekt en at vel de veide -120 he he

 

Var ikke helt i stemning tidlig på denne dagen så jeg var lenge usikker på om jeg skulle gidde å få DJ Brummundal til og sette på «min» musikk men fant ut at dr alban måtte funke bra til bøy mens orgasmatron med satyricon fikk duge i benk, mark er det den vanlig overturen med ecstasy of gold, melhus gjengen fikk AC/DC he he. Kan egentlig ikke understreke musikkens betydning for min egen del, den er ikke 100% nødvendig men den er en bryter som setter meg i modus med en gang jeg hører det jeg vil høre, får enormt med adrenalin av dette. Satt og jabbet litt løst og fast med bla.a. Grizzly mens man helte i seg en shake så var tiden endelig inne for oppvarming. Fant meg en platting med bla.a. Tiller og Hans der Tiller var sikkelig i mod og ble nesten rabiat når jeg satt meg på stolen hans meget bra tenkte jeg han er iform meget meget lovende. Oppvarming til bøy er ett helvete hater det 110% fordi jeg er så nervøs at jeg har mest lyst og spy og pga stresset så kjennes alt så jævlig tungt ut, var på 310 og 340 før det var nok og jeg var klar. Hadde som plan før stevnet og gå for amerikanske høyninger med 370 som åpning på bøyen men som alltid så blir jeg litt psyket ut av oppvarmingen så Niklas meldte ned til 360 men med klare føringer for de neste høyningene. Så var timen runnet opp og det var på tide med litt lette vekter, så la oss gå gjennom løftene steg for steg:

 

1. Bøy 360 er ei start vekt som den skal være og føles, lett og godkjent da kunne nerven senke seg og stålfokuset komme.
2. Bøy 385 som sagt her hadde Niklas klare føringer jeg sa ingenting etter 360 men han viste at andre løftet uansett skulle være for pers og herreguuuud for en pers det ble. Jeg er ikke uvant med litt slitsomme walkouts men her drepte jeg meg nesten, løftet av tok ett steg tilbake så ett til med venstre fot her begynner jeg allerede og få kjempetrøbbel men høyre for må også ett skritt tilbake da får jeg en sjuuuk skjelving/ubalanse så jeg begynner og riste og vekta med. Kjenner at mørket begynner å senke seg (black out) og skal til å rope på spotternes hjelp idet stanga og jeg stabiliserer oss, oh huston tenker jeg here we go, setter meg og kommer opp med en kraftanstrengelse og får ett lynkjapt på plass signal av dommer Tone, får her hjelp av spotterne inn. Jesus i himmelen i sier jeg bare her var jeg døden nær og min evig taknemmelighet for Brummundals eminente spottere som man ser på filmen passer godt på meg, takk tusen takk fra en løfter som var ute og seilte på de syv hav og vel så det og min største beklagelse for at jeg måtte ustette dere for ett angstløft til:)
3. Bøy 400 kgs!! Etter 385 var jeg wasted, ferdig, goone shootin, pulsen gikk i hundre og jeg var egentlig vanvittig fornøyd med og få 385 godkjent så jeg vifta bare med arman til Niklas no more. Det skulle vise seg at det var det to personer som ikke fant seg i nemmelig Trond «master gaylord» Johansen og Trond Palmer Henningsen, kun de og de alene kunne klart det de klarte nemmelig og få en utslitt Olaf ut på 400 kg mine drømmers mål, i gode 6 eller 7 løftere sto de på og ga meg ingen valg det var nå eller aldri for konge for fedreland, kanskje siste sjangse osv og til slutt så fikk de ok jeg gjør det. Men det skulle vise seg at det var en bridge to far den vekten denne dagen å de betrodde at det var med en viss bekymring for min helbred de så meg gå ut for og prøve disse to kompisene mine. Jeg var så sliten at selv om jeg heldighvis for spotterne fikk ett bedre avløft så klarte jeg bare såvidt og holde igjen på vei ned, brukte opp alt på 385 løftet der, men nå har jeg kjent på 400 neste gang skal det opp også jeg vil ikke og skal ikke bli nektet denne vekten  Her kommer forresten en enorm takk til Bo Bergan og Øyvind Haugrav som steppet inn for en sliten Niklas og skrelte av meg bøy drakta som absolutt ikke ville av, takk
1. Benk 255, vel skuldrene har bare vært trøbbel i det siste så det ble med håpet om en bra dag her, 255 gikk greit men var ikke lett.
2. Benk 262.5, hogger i høyre skulder når jeg tar i her må slippe spennet.
3. Benk 265, hogger til i venstre skulder må bare slippe like over kassa, håpløst.
1. Markløft 330 – her var jeg veldig usikker på formen, hadde dratt 340 på melhus på ett serie stevne for en tid tilbake men det var uten en tung bøy først og nå hadde jeg hatt en forferdelig bøy som oppvarming til marken men skulle man ha sett det var kun lett.
345 – nå ble det og følge Grizzly som hadde hatt en alt anna en perfekt dag i bøy og benk noe som gjorde at til tross for min råtne benk så var han i shooting distance. 345 gikk da også lett opp og grepet satt som støpt meget lovende.
355 – her ble det løftet for bronse, martin presset marken sin opp til 320 for en pers og tvang meg opp til 355. Nå skulle det vise seg at det heller ikke var noe problem og at grepet satt som støpt her også, dette var en svært gledelig overraskellse og artigste bronse medaljen jeg har fått he he. Var ingenting å gjøre med Sveio og elverums kjempene 1040 og 1117.5 var bare for mye.
Ja hva kan man si annet en at NM 2012 er en av de gode grunnene til at jeg har drevet med styrkeløft i nesten 20 år nå her fant jeg igjen løftegleden etter att den har forvitret under skader i 2 1/2 år. Får håpe ryggen holder videre fremover også så man kan få ett shot på 402.5 og 372.5, dette er dog ikke garantert, etter løftingen så tok trond trond hans og meg en felles dusj, da var det så vidt jeg klarte og stå på høyre benet etterpå så bealstninga av løftinga er på betydelig og jeg blir nok kanskje aldri kvitt det jeg er plaget med men skal heller være fornøyd så lenge jeg klarer og holde det stangen.
Hans selvfølgelig er det ikke så mye mer og si en 390-315-før han gikk dundrende tom etter 335 i marken for en knallsolid 1040, men se opp han gjorde mektige 402.5 lett som bare det men grunt, han kan fort gå 420-320-360 på VM for en helt utrolig 1100 total som andre mann nordmann noen gang. Iakov «the russian bear» Dolgov alles favoritt russer gjorde 880 og med pers i bøy mark og sammenlagt så er han over 900 så fort han får med en pers i benken også der stemte det ikke helt.
Men ikke alle hadde en slik da som oss tre, Trond henningsen slet med dybden og fikk desverre underkjent alle løft i bøy men med litt resonering etterpå så ble det konkludert med at vektene var for lett og at 270-290 ville gitt ham den dybden han trengte, men han kom da unna det med en pers i klassisk mark, han vil jobbe hardt mot neste år for noe helt anna en 700 sammenlagt. Tiller min Tiller mitt hjerte gråter for hardgaineren fra trøndelag, sakl han da ladri få det til skal det aldri stemme selv om han gjør alt riktig? Nei det ser virkelig ikke slik ut og hadde det vært noen andre som hadde plagdes slik så hadde de fort lagt men han har ikke holdt så lenge for ingenting, han er hard i psyken og jeg er sikker på at belønningen vil bli hans en dag ikke denne dagen men en dag ikke for langt der fremme så vil han også blåse langt over 900 og få en total han kan si «jeg er fornøyd» med, en dag min venn

Blunker

En kjøretur på 6 timer med trond 1 og 2 + min kjære fulgte etter dette og det anbefales, trond og trond er svært underholdene så vi holdt jevnt over på å le oss ihjel opp gjennom dalene og over Dovre, utrolig hvor mye morro man kan få ut av ordet lort.
Takk til Niklas som er en utrolig behagelig hjelper og trond & Trond som tvang meg på 400kg samt Marie som tok turen for og heie å oss alle, takk til spotterne som passet på denne skrøpelig kroppen, takk til grepet som ikke sviktet, takk til arrangør Brummandal for ett konge stevne, takk til Bjørn Kristiansen for at de gamle kjemper tar turen og heier på, takk til styrkeløft for at den bringer så mye morro inn i våre liv, takk til stian og marie for filmer spesiellt takk til stian for at han utelot benken

http://youtu.be/llnRM6obDF0

http://youtu.be/c4ZWsscBO4E

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Jeffrey

.

good info.

Mario

.

ñïàñèáî çà èíôó.

donald

.

thank you!!

jessie

.

áëàãîäàðþ.

gerald

.

tnx.

clarence

.

good.

andre

.

ñýíêñ çà èíôó.

Gilbert

.

thanks.

Carlos

.

ñýíêñ çà èíôó!

lloyd

.

ñïàñèáî çà èíôó.

Jason

.

ñïàñèáî çà èíôó!

Eduardo

.

ñýíêñ çà èíôó.

Henry

.

ñïñ!

albert

.

thanks!!

Brett

.

ñïñ çà èíôó!

raul

.

thanks for information.

Roy

.

thanks!!

charlie

.

ñïñ!

ted

.

thank you.

Leonard

.

tnx.