NM 2010: KK-67 Norges sterkeste klubb! - Kraftsportklubben av 1967

NM 2010: KK-67 Norges sterkeste klubb!

Da var årets NM i styrkeløft over. KK-67 stilte med hele 9 løftere, og vi leverte mye sterk og god løfting.

Gøran Raade Andersen startet showet i klassen -90kg. Han hadde ikke helt dagen i bøy og mark, men satte en solid pers i benkpress med 155kg. Som forhåndsfavoritt i markløft dro han inn en ganske grei seier her med 267,5kg, og hadde også to gode forsøk på henholdsvis 282,5 og 285kg i samme øvelse. Med litt bedre tid til trening neste gang får vi kanskje se Gøran krysse den magiske 300-grensen…

Marie Tjosevik var neste løfter ut. Hun fikk en uheldig start med underkjent åpningsløft i knebøy, men satte seg dypt i andre omgang, og fikk godkjent 160kg. Hun hadde et godt forsøk på 170kg (5kg pers), men fikk røde lamper for dybden igjen. Dømmingen er streng på NM, og man får ingenting gratis. I så henseende er det ingenting å si på resten av løftingen, da hun leverte tre godkjente forsøk i benk og tre godkjente forsøk i markløft. Med dette satte hun en solid total på 415kg (hele 12,5kg pers). Flott levert, Marie!

Trond P. Henningsen hadde gått ned i vekt i forkant av stevnet, og det var selvsagt knyttet noe spenning til både hvorvidt han ville veie inn lett nok, og om formen hadde holdt seg. Det første viste seg å være det minste problemet, da vekten viste 108,5kg. Til sammenlikningen veide han 114,6 på julestevnet, så her kunne løftebeltet festet et par hakk lengre inn. Det ble ingen bestenotering på Trond denne gangen, men han forbedret 110-totalen sin med 20kg og var fornøyd med det.

I samme klasse stilte Trond S. Johansen. Til tross for å veie bare 102,9kg leverte Trond sterke 290 – 195 – 290 som ga en total på 775kg. Fra før har Trond 780kg i samme klasse, men da på tyngre kroppsvekt og flere godkjente løft. I år fikk han også endelig prøve seg på 300kg i knebøy. Det gikk ikke helt denne gangen, men det viser hva vi har i vente fra den kanten. 195kg var veldig lett i benk, så også her kan vi få se se "skamgrenser" bli gjort til skamme i tiden fremover.

På søndag var det tid for de store karene. Iakov Dolgov har trent svært bra siden Jr. NM i fjor. I år skulle han altså få prøve seg blant de voksnes rekker, og vi kan trygt si at han leverte varene. Med et underkjent andreløft valgte han å gå på omforsøk på 295kg i knebøy i tredje. Denne vekten tok han med seg godt under godkjent dybde, og reiste seg med overbevisning. Iakov ligger godt i rute til å gjøre +300kg i knebøy. Utrolig bra, Iakov! Benkpress gikk ikke helt som han hadde ønsket, med kun 215kg godkjent i åpningsløftet. Revansj ble det imidlertid i markløft, da Iakvo endelig fikk massive 300kg opp fra bakken og til utlåst posisjon. Vi i KK-67 gratulerer så mye, Iakov, dette var artig!

Andreas Tiller var i god form før mesterskapet og hadde planer om stor løfting. Han havnet litt bak i knebøy med 320kg, men uhellet rammet ham for alvor i benkpress, hvor han ble stående uten resultat. Tre forsøk på 250kg ville ikke helt opp, og med det røk han ut av sammenlagtkonkurransen. Han dro 290kg i markløft for å få uttelling for all treningen, og får bare hive seg i hardtreningen mot neste stevne for å få ut det han ikke fikk denne gang.

Einar B. Gilberg hadde i forkant av NM gjort et veldig lovende resultat på et klubbstevne i Skogn. Alle visste hva Einar hadde kommet til Sande for i år: Han ville ha medalje i knebøy! Med en utstyrsfri stevne pers på 280kg og treningspers på hele 300kg stiller Einar i særklasse, og det var grunn til å vente store vekter. Einar åpnet med et stødig løft på 342,5kg. Dette var tangering, og han valgte 352,5kg i andre for å sikre seg medalje. To røde lamper gjorde at han måtte gå på omforsøk i tredje, men her satt uansett vekten som et skudd, og Einar ble nest beste knebøyer i klassen +125kg! I benkpress var han litt uheldig og fikk bare godkjent 230kg. Dette var imidlertid et svært lett løft, og Einar bør absolutt komme seg på flere stevner og få godkjent tyngre løft. I markløft dro han seg inn på ny pers sammenlagt på 870kg.

Nest siste løfter fra KK-67 var Hans Magne Bårdtvet. Som stevnets nest tyngste utøver kunne vi rekne med å få se sterke løft fra denne karen, og vi må få si at han innfridde de forventningene. Med serien 345 – 260 – 327,5 fikk han ikke bare vist at han er en løfter å regne med for fremtiden, han tok også sølvmedalje i klassen +125kg. Etter å ha ligget i kamp med Martin Rønning fra Oslo SK gjennom både knebøy og benkpress kunne Hans med enkelthet løfte på Martins vekter i markløft. 327,5kg i siste forsøk var åpningsvekt for Hans. Sterkt!

Etter å ha levert et veldig sterkt resultat på EM i Sverige var det knyttet noe spenning til hvilken form Olaf Dahl stilte i. Til de som var usikre: Olaf er i form! Under oppvarming virket gode herr Dahl noe reservert og nervøs, men ute på plattingen dominerte han. I forkant av stevnet hadde vi pratet om å være agressiv med høyningslappene, uansett hva han måtte finne på av unnskyldninger på selve dagen. Det er ingen tvil om at Olaf har mer i seg, for han endte opp med å flytte knebøypersen sin fra EM opp til hele 382,5kg!

Benkpress, øvelsen Olaf har slitt med lenge, skulle også vise seg å bli plankekjøring, og det var bare tekniske detaljer som hindret ham i å perse også her. 260kg fløy opp til godkjent i andre forsøk, og med dette kunne vi plutselig begynne å legge et løp mot Kongepokalen. Han dro 350kg svært lett opp i første markløft, men mistet grepet på toppen. Olaf gikk derfor på samme vekt i andre, og med det gikk planen om norgesrekord i vasken. Likevel var Kongepokalen innen rekkevidde, og Olaf var bare centimetre fra å låse ut 365kg til den nødvendige totalen!

KK-67 ønsker å gratulerer Tor-Herman Omland med en velfortjent Kongepokal. At den samme Tor-Herman var med og coachet Olaf i kampen om den samme Kongepokalen står det stor respekt av!

I den sammenhengen er det også på sin plass å takke Anders Bull, Eirik Engen og Jon-Arne Herjeaune for innsatsen som lagledere. I tillegg er vi i KK-67 svært takknemlig for at Veronica Opdal og Håvard Horn fra Bodø SK stilte opp som hjelpere under søndagens løftingen.

Som avslutning på det hele fikk KK-67 prisen for Norges sterkeste klubb! Dette er en hedersbevisning vi må ta til oss som klubb. Vi trener svært bra sammen, og dette er en av belønningene for den innsatsen vi gjør på hver trening, uke etter uke, år etter år.

Comments

bernard

.

ñýíêñ çà èíôó!!

bobby

.

ñïàñèáî!!

Cody

.

thanks!!

dale

.

tnx for info!!

otis

.

ñýíêñ çà èíôó!!

Walter

.

good.

earl

.

ñïñ!

wesley

.

ñïàñèáî çà èíôó!!

maurice

.

ñïñ!!

Shane

.

thank you!!

billy

.

áëàãîäàðþ!

Ricardo

.

ñïñ çà èíôó.

Jeffery

.

thanks!!

marvin

.

tnx for info!!

trevor

.

ñïñ.

Andy

.

ñïñ!!

Kent

.

ñýíêñ çà èíôó.

Evan

.

ñïñ!

Edward

.

ñïàñèáî!

juan

.

thank you.

Thomas

.

ñïñ.

ray

.

áëàãîäàðåí!!

donald

.

tnx for info.

Leslie

.

hello!!

alfonso

.

tnx for info!

Joel

.

ñïàñèáî çà èíôó!!

Robert

.

áëàãîäàðñòâóþ.

James

.

áëàãîäàðñòâóþ!!

darren

.

thank you!!

rodney

.

ñïàñèáî çà èíôó.

Luke

.

ñïñ.